Háló

Próza

Körtánc

Búzakalász-szőke fiatal lány tarka virágruhájában, apró cipellőjében pörög-forog, tetszik a tánc. Égszínkék szeme kacéran villan, táncolna még lankadatlan. Pedig a zene is elcsendesedett, a tücsök már nem játszik hegedűjén, a madárdal is egyre halkabb, tétovább.

bővebben

Bólintás

Hullott a hó, nagy pelyhekben, kicsit kavarta a szél, örvénylő táncban, akkor kezdett rá, amikor a Vörösmarty téren, az adventi vásár nyüzsgő, hömpölygő emberáradatán akarta átvágni magát.

bővebben

A jótétemény

A két fura figura más-más irányból érkezett. Egyszerre tértek be ebbe az ócska, jellegtelen külvárosi étkezdébe.
Nem ríttak ki a környezetükből, kopottas ruhájukban munkában megfáradt emberek benyomását keltették.

bővebben

Szankcionálás

Amikor megint át kellett volna mennem a szegfűs gyulához, sírva fakadtam és leültem a lépcsőre. Nem mozdultam egy tapodtat sem. Anyám, apám összenéztek, nem mondhattam meg, hogy kalapáccsal szétverem azt a dagadt fejét a gusztustalan féregnek. Csak hátra kell mennem a kamrába, tudom is melyik polcon van.

bővebben

Udvarház

Egy bezárt, áthatolhatatlan fémajtó mögött bújtam meg, egy kopott kikövezett udvar sarkában. Valaki, később kiderült, hogy öreg-néném, motoszkált a réges-rég bezárt épület bejárati előtt. Alighanem itt lakhatott, még életében. Mozgatta a reteszt, vagy nyelvet, talán...

bővebben

Győzelem

Nagyot böfögött, amikor lenyelte az utolsó falat szalonnát, kikanalazta a tányérból a citromos túrót, a maradék kenyérrel kitörölte a tányért. Az asszony rosszallóan csóválta fejét, citromos túró, meg szalonna, de nem szólt semmit, az öregnek egyébként is hiába mondana bármit, makacs, meggyőzhetetlen ember,

bővebben

Akik most online vannak:

Szerző keresése

2021. március
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Szűrés

Irodalom (781)
 

Képzőművészet (66)
 

Zene (10)