Háló

Megtekintve: 434 alkalommal

A fekete lyuk titka

Nem találkoztam még olyan emberrel, aki nem félt volna fogorvoshoz menni.
Láttam olyat is, akit hárman toltak be az ajtón, aztán gyorsan ráfeküdtek függőlegesen, nehogy kirohanjon az “ áldozat”.
Többek között, ha szót ejtünk a fogászat magasabb szintjéről a szájsebészetről, sokan szájzárat kapnak.
Na, ott történnek csuda dolgok.
Egyszer tettem egy rövid kirándulást erre a területre turistaként. Olyan last minute utazás volt.
Úgy kezdődött, hogy sajogni kezdett egy tömött fogam, a frontvonalon éreztem magam. A jóindulatú szomszédasszony, nevezzük Ilonának, becsengetett a gyógyító lámpájával. Szeretem Ilonát most is.
Abszolút örömmel fürdettem arcom a decemberi napban, betartva az utasításokat, de amikor egy óra múlva belenéztem a tükörbe, szám furcsa vigyorba torzult.
A fejem parasztkenyér méretűre dagadt, amiben apró mínuszjel lett a szemem az egyik oldalon. Bevettek volna casting nélkül egy komolyabb horrorfilmbe.
Vércipó Fogas állt képzeletemben a plakáton.
Az ügyeleti rendelő telefonhangja, az elmondott panaszomra a szájsebészeti osztály különkiadását javasolta.
Soron kívül bemehettem, mivel nem volt sor.
Szokták emlegetni a “magyarok Úristenét” na, ezt nyolcadikra emelten vonyítottam a székben, ugyanis a gyulladt foggyökeres csomagot nem lehet érzésteleníteni, csak szívlapáttal, de az nem volt készleten.
A gyors és hatásos tűzoltási idegkezelés megvalósulása után következett a műtét, aminek lefolytatása során két foggyökér- rezekciót hajtott végre rajtam a szájüregemmel foglalatoskodó sebészorvos.
Húsz éve.
Most, a jubileum alkalmával derült ki, hogy ez a beavatkozás, habár akkor sikeres volt, nem gyógyult meg. Vagyis az orrom alatt és a szám fölötti területen hiányos a csontozatom.
Mondhatni egy kozmikus fekete lyuk.

Vélemény, hozzászólás?