Háló

Megtekintve: 342 alkalommal

Időhurok

1. Borbíró Piroska szombaton a kora reggeli órákban elbóbiskolt a villamoson.
Akkor tért magához, mikor a szerelvény döccent egyet. Felpattant az ülésről és nekiiramodott volna, de valami visszarántotta. Hirtelen hátranézett, majd ismételten elindult. Ezúttal sikerrel járt.
Mikor hazaérkezett, meglepve látta, hogy a vállára vetett piros bőrszíjon csak a nagy semmi lóg.
2. Karancsfalvi Kázmér remízvezető dülöngélve haladt a Nagykörúton.
3. Indigó Dézi, az ismert dizőz hófehér pudliját beleejtette a sárba, mikor éppen kiszállt Fux Jenő aranyszínű Mercedeséből.
4. A Karancsfalvi család reggelihez készülődött, mikor apjuk kivágta a bejárati ajtót, megtámaszkodott benne egy pillanatra, majd nagy horkantással kiterült az előszobában. Közben a hóna alól kicsúszó fületlen piros női táska beszánkázott a cipősszekrény alá. Ahol Guszti, a piton lakott.
5. Indigó Dézi robbanásra ébredt. A lakása alatt lévő kenyérboltban a fehér liszt kémiája durrogott. A magas sikértartalomtól felpuffadt vásárlók jöttek elgázosodott testük renoválására. Karancsfalvi Nikolett bökdöste ki a buborékokat, amiket altestükből bocsájtottak a levegőbe.
Karancsfalvi Anti összeterelte a gázgömböket. Karancsfalvi Gizella pedig kiürült bonbonosdobozokba rakosgatta a kipukkadt apró labdákat.
6. Míg Dézi a fürdőszobában vakolatot kent a retusálástól kissé elmosódott vonásaira, a pudli kisurrant a résnyire nyitva felejtett ajtón, amin Fux Jenő törtetett be.
7. Lincses Lajos, Piroska strigója jól megverte a nőt, mert egy árva bankjegyet sem tudott felmutatni az éjszakai keresetéből.
8. Fux sebesen körbejáratta szemét a szobán. Százhúsz kilogrammos testével a szőnyegre hasalt, és benézett az ágy alá.
9. Karancsfalvi Kázmérné, született Lúzer Olga apró, lapos buborékokat varrt sorlánccá, hogy rongyszőnyeget csomózzon belőlük. Lábainál Guszti, a piton tekergett, vacsorájára várva.
10. Fux Jenci a földön ülve elkeseredetten vakarta a feje búbját. Piroska arca lebegett a szemei előtt, meg a gyűrött papírdarab, amit a jobb zsebéből rántott ki, és tuszkolt gyorsan a lány kezébe. Mámorában tévesztett, a pénzt világéletében a bal nadrágzsebében tartotta.
11. Csengettek. Karancsfalviné hirtelen felugrott, majd el is vágódott Kázmér testében, aki még mindig az előszobában hevert. Az asszony olyan szerencsétlenül esett, hogy beverte a fejét férje megvasalt munkavédelmi bakancsába, homloka kettényílt, és kiderült, hogy nem agyatlan.
12. Guszti, a piton a cipősszekrény alatt elkezdte fogyasztani a szíj nélküli vörös táska tartalmát. A rúzs és szemfesték után behabzsolta a 13+1-es nyertes szelvényt is.
13. Borbíró Piroska szombaton a kora reggeli órákban elbóbiskolt a villamoson.
Akkor tért magához, mikor a szerelvény döccent egyet. Felpattant az ülésről és nekiiramodott volna, de valami visszarántotta. Hirtelen hátranézett, szomorúan konstatálta, hogy az előbbi zöttyenés oka egy fehér pudli a síneken fekvő élettelen teste. Vattacukor, málnaöntettel.
14. Karancsfalvi Kázmér remízvezető határozott léptekkel haladt a Nagykörúton.
15. Indigó Dézi, az ismert dizőz hófehér szőrmegallérját beleejtette a sárba, miközben kiszállni készült Fux Jenő aranyszínű Mercedeséből.
16. A Karancsfalvi család reggelihez készülődött, mikor apjuk kivágta a bejárati ajtót, széles mosollyal magához ölelte a felé szaladó gyerekeit.
17. Lincses Lajos fizetett egy kis Hubertust Piroskának a sarki bárban.

Vélemény, hozzászólás?