Háló

Megtekintve: 197 alkalommal

Kényes téma

Ha szembejön velem egy gömbölyű, mindig elsiklatom a pillantásom pl. a villanydrótra, ott a fejem fölött, persze amennyiben pont ott haladok, ahol áramszolgáltató vonalak vonaglanak a kobakom tetejétől felfelé. Magasan vannak, ami ebben az esetben teljes mértékben kielégítő nekem, hisz emelt fővel, égre meredt pupillákkal nem kell látnom a gömbölyűt, aki éppen halad felém.
Neki is biztos roppant kellemetlen lehet, hogy bámulják, ez minden gömbölyűnek kínos lehet. Azt hihetnénk, hogy rajtuk van az a sok felesleges ruha, mert mondjuk zimankós az időjárás és bebugyolálják a testüket rétegesen, mint a hagyma meg a héja, de mégsem törzsük köré tekeredik a kasmír vastag sálja, hanem a szervezetük szövetei vannak rátapadva a valamikori csontvázuk szilárd talajára, puha gyömöszölős zsír, némi hússal.
Amikor jön velem szemben egy ilyen monumentális túlsúllyal megáldott vagy inkább megátkozott ember vagy férfi esetleg nő, zavarban vagyok. Nem tudom, hogy őt saját magát mennyire izgatja a gömbölyűsége. Azon kívül hogy lassan jár, mert a rengeteg cuccot is cipelnie kell magán, nem tudom mennyire bosszantja, hogy én látom. Ezért kerülöm a pillantását, mert ha nem, akkor egyből rájön, hogy én látom mennyire gömbölyű.
Az is eszembe ötlik ilyenkor, hogy hol vásárolja meg azt a hatalmas mennyiségű összevarrt textilt, amit ruhának hívnak, és amivel termetes átmérőjét burkolni tudja.
Jómagam is gömbölyű vagyok. Azt gondolom magamról, hogy a gömbölyűek rendszertanában, annak is a függvénytáblázatában, valahol elhelyezkedem.
Nem kirívóan, csak olyan pontszerűen.
Tulajdonképpen nem is tudom, melyiket választanám, ha valaki arra kényszerítene, hogy döntsem el, milyen akarok lenni külsőleg.
Az anorexiás botsáska típusú antigömbölyűek után kiáltanak a kőműveslegények az önmaguk épített állványzatról.
– Ha kihúznám a lábát, nem is vérezne!
Azt is tudom, hogy nagyon is megráncigálnák azokat a combokat tőben, mert ha nem, minek kajabálnának.
De a gömbölyűek után is ordítanak.
– A fene azt a nagy buládat!
Akkor oda miért visítanak teli szájjal, ha nem ragadta meg a képzeletüket az extra kosárlabda ikercsomagban.

Vélemény, hozzászólás?