Háló

Kategória: Kreatív hobbi
Megtekintve: 68 alkalommal
Jóváhagyta: Hatházi Áron

Ramen

A ramen igazi, ősi japán leves. Aki egyszer elkészíti, soha nem fogja elfelejteni. Az sem, aki eszik belőle. Én egyszer ugrottam neki. Két napos munka volt, de megérte. Az étel az ízek orgiája. Én csirkealaplével csináltam, amiben órákig főtt a csirkeláb, a farhát és a szárny. A szokásos zöldségeléssel. Én négy-öt órát főztem. Utána leszűrtem. Előtte két liter vízbe beleáztattam az algalapokat és a levét az csirke-alapléhez öntöttem. Kicsit megpirítottam a marhacsontokat és a kötözött lapockát serpenyőben. És a lébe tettem. Shitake gombát, kukoricát, gyömbért, fokhagymát, újhagymát dobtam még bele. De a képzelet szárnyalhat. Azt teszel bele, amit akarsz. Amit szeretsz. A leves jó három órát főtt. A kötözött lapockát hamarabb ki kell venni, mert szétfő. Ha a hústű belecsusszan, már jó. Ki kell hűteni, hogy vékony szeletekre vágva – majd beletedd a kész levesbe. Hat és fél percig főzöl közben tojásokat. Le kell hűteni, aztán megpucolni és szójaszósszal meglocsolni. Ez kerül a leves tetejére félbevágva. Jó esetben a második nap végére már kész a leves. A kínai göndör-tojásos tésztát külön főzzük ki és tálaláskor rakjuk bele. És lehet élvezni a keleti ízek harmóniáját. Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?