Háló

Megtekintve: 302 alkalommal

“mászni csak pontosan szépen…” vagy valami ilyesmi

Elhatároztam hogy felmászok, csak azt nem sikerült eldöntenem hogy mire.

Természetes választásnak tűnt a létra, de közelebbről és főleg alaposabban megvizsgálva elég instabilnak és hiányosnak tűnt. Egyrészt falnak támasztva és látható külső behatás nélkül is folyamatosan imbolygott, másrészt egyes fokai hiányoztak, mások pedig korhadtnak tűntek. Mindezeket figyelembe véve a saját magam valamint a létra további egészségére tekintettel rövid, ámde heves vita után úgy határoztam, hogy más alternatívát kell keresnem.

Szintén viszonylag kézenfekvő megoldás lehetett volna a lépcső, ami hasonló hiányosságokkal rendelkezett. Volt olyan lépcsőfok, ami repedéseket tartalmazott, néhány lépcsőfoknál a repedés kiérdemelte a lyuk minősítést, és akadt olyan is, ami más fontos elfoglaltsága miatt nem volt jelen. Ezek alapján megállapítottam, hogy a lépcső sem megfelelő választás.

Következő lehetőség a fára mászás, de a megmászandó objektumok ebben az esetben sem feleltek meg: volt korhadt, volt túl vékony, ami pedig szilárdsági szempontból megfelelő lett volna, az nem kínált elég kapaszkodási lehetőséget.

Felmászás szempontjából szintén gyakori választás a hegy illetve hegyek. Itt azonnal problémát jelent, hogy megközelítésük jelentős költség- és időráfordítást igényel. Negatív tényező továbbá a hegyek gyakran rendkívül kedvező időjárása és egyenetlen, valamint sokszor csúszós felülete.

Mindezeket összefoglalva kijelenthető, hogy semmi sem felel meg a felmászás támasztotta szigorú követelményeknek.

Úgyhogy elhatároztam, hogy a semmire fogok felmászni.
És azóta is mászom.

Vélemény, hozzászólás?