Háló

Kategória: Publicisztika
Megtekintve: 227 alkalommal

Sztereotípia

A nők kommentelnek. Olyankor is, amikor egy bűncselekmény a téma.
A férfiak is kommentelnek. Nincs különbség.
Felgyújtanám, leönteném savval, ledarálnám…
Ez volna hát a csodálatos női lélek? Mitől lenne más, ha ugyanúgy szocializálódnak mint a férfiak és együtt, egy időben?
Miért van az, hogy a témában kutató szakemberek ajánlásait elfogadva a női börtönök kialakításakor figyelnek arra, hogy kevésbé legyen zsúfolt mint egy férfi börtön, csökkentve ezzel az agresszív megnyilvánulások lehetőségét?
Ha valaki regisztrál egy társkereső oldalra, nők profiljain olyan bemutatkozó szövegeket olvashat, hogy:
“Tudd, hogy kell bánni egy nővel” ” Kezeljen nőként” stb…
Önmaguk igényeiről írnak , ami azért érdekes, mert férfiak adatlapján nem jellemző, hogy:
“Én vagyok a teremtés koronája ” “Nézz fel rám” stb…
A “Nő” szót többnyire nők emelik olyan megmagyarázhatatlan magasságba, ami így önmagában teljesen indokolatlan.
A gyengébbik nem megosztott ha így definiálják őket. Ha kedvezőnek ítélik, akkor gyengébbik nem, ha meg nem, hát….olyankor kikérik maguknak.
Zavaros ez.:)
Mi, itt a Balkánon elvagyunk a sztereotípiáinkkal, de svéd kutatók sokat foglalkoznak a családon belüli erőszak hátterével.
Dezső adott Etelkának egy pofont. Valamilyen női mozgalom utcára vonul.
Dezső, tíz éven át hallgatta, hogy mekkora senki. Csak kétszer vágott hozzá tányért Etelka, de spongyát rá.
Semmilyen kutatás nem támasztja alá, hogy a nők hűségesebbek lennének, csak a társadalmi megítélés kettőssége miatt többet kell hazudniuk.
Azzal viszont foglalkoznak tanulmányok, hogy a nők verbálisan jobbak mint a férfiak.
Biológiai háttere van.
A férfiak fizikailag erősebbek. Ez van, patthelyzet.
Etelka tíz éven át kínozta Dezsőt verbális erőszakkal, mert ő verbálisan jobb. Hazug pletykákat is jobban tudott terjeszteni Dezsőről, mert hát verbálisan jobb.
Dezső meg rájött, hogy erősebb és megpofozta.
Utcára asszonyok!
Apa sokat balhézik, utána,- általában- anya egyedül neveli a gyerekeket. A gyereknek jobb így, mert anya legalább ad ennivalót ami már majdnem szeretet.
Ranschburg Jenő /is/ foglalkozott ezzel érintőlegesen, meg azok a skandinávfélék akik jó dolgukban már nem tudják, mivel foglalkozzanak.
Miért van az hogy a mesterséges intelligencia fejlődése következtében az emberszerű robotok megjelenésekor én nagyobb számban látok nőnek látszó robotokat mint férfinak látszóakat?
Miért van nagyobb igény nőnek látszó robotokra, amik egyre tökéletesebbek?
Bocsánat! Akik.:) /Nem szeretném ha feljelentenének a robotok.:) /
Biztos nem azért, mert a férfiaknak nincs szükségük érzelemre. Ennek kimutatása már bele van táplálva a kis mesterséges agyukba és ez a kis mesterséges agy egyre fejlettebb lesz ha csak nem szabályozzák törvények által.
Az ember mindig háborúzott, mindig voltak népcsoportok akik az ellenségeink, és már jó ideje törvények tartják féken az embert, hogy ne pusztítson el másokat.
Az emberiség alapvetően két nemből áll és ha már nem lesz más ellenség , mi akadályozza meg őket abban, hogy egymás ellen forduljanak? A másik nem mesterséges változata jobb mint az eredetei, mi szükségem van nekem az eredetire?
Ha most, az emberi agy már nem látja a különbséget egy jó felbontású kijelző és egy még jobb felbontású kijelző között, akkor azt sem tudja majd megkülönböztetni, melyik az eredeti ember és melyik a robot. Annyit fog érezni, hogy a robot jobb.Mert kedvesebb, mert csinosabb, okosabb…Valamiért jobb.
Az intelligens robot is érzi majd, hogy egy másik robot jobb, mint az ember, aki megvásárolta őt a boltban.
Miért lenne szükségük emberre?

U.i.: Ez csupán az én világvége elképzelésem. Egy robot fel tudja tölteni magát napelemmel, tud fát ültetni és locsolni. Tudja, mennyien férnek el és annyian lesznek. Néhány robot szerint többen is elférnének…Akkor megtanulják egymást kiirtani.

Természetes evolúció ahol nem a Föld szűnik meg, csak mások uralják. Majom-ember-robot…Vélemény, hozzászólás?