Háló

Megtekintve: 250 alkalommal

Közhasznú munkakerülgetés

Aznap reggel sem történt semmi különös. Egy kávé mellett vakargattam a megfelelő testrészemet, amikor megállt mellettem a fickó a tevéjével. Udvariasan köszönt, és megkérdezte, hogy hogyan juthat el a legkönnyebben oda. Megmutattam az irányt, majd hozzátettem, hogy a kút mellett van egy csigalépcső, és ott kell lemenni. Megköszönte, és elindult.
Elgondolkodtam. Meg sem mondta, hogy hová megy. Végülis semmi közöm hozzá, ez az ő magánügye. Persze kút és csigalépcső sincs a környéken, de hát a világ tökéletlen.
Késő délután jött vissza. Elégedettnek tűnt. Megköszönte a segítségemet, neki ugyanis a csigalépcsőt senki nem mondta, és így sokkal hamarabb odaért, mint ahogy eredetileg tervezte. Mielőtt továbbindult, még szólt, hogy a lépcső korlátja több helyen mozog, meg kellene javítani, mert ez így balesetveszélyes. Megígértem, hogy megcsinálom.
Másnap reggel úgy döntöttem, hogy ha már megígértem, akkor tényleg odamegyek és megcsinálom a lépcsőt. Pontosabban a korlátját. Összeszedtem minden szerszámot és anyagot, ami a javításhoz esetleg felhasználható. Nem volt túl sok: egy fésű, két doboz fogpiszkáló és egy kevés méz. Elindultam. Nem emlékeztem ugyan pontosan, hogy előző nap melyik irányt mutattam a tevés fickónak, de arra gondoltam, hogy mivel egyáltalán nincs sem kút, sem csigalépcső a környéken, akármerre indulok ugyanolyan valószínűséggel fogom megtalálni. Úgyhogy elindultam a Nappal ellentétes irányban, így legalább nem süt a szemembe.
Arra gondoltam, hogy ha a fickó a tevével a hátán megjárta az utat oda-vissza, ráadásul valószínűleg ő továbbment, nekem sem tarthat túl sokáig. Délre talán vissza is érek.
Végülis estére értem oda, szerencsére a lépcsőnek már nem volt korlátja. A biztonság kedvéért a korlát helyére betömködtem a fogpiszkálókat, ráöntöttem a mézet, végül egyenletesen elkentem a fésűvel.  Ez remélhetőleg stabilan tartja a korlátot egy ideig. Elindultam vissza. Eszembe jutott, hogy még nem ittam meg az előző reggeli kávémat. Talán még nem hűlt ki nagyon. Reggelre értem vissza. Szerencsém volt, a kávé még forró volt. Gyorsan megittam nehogy kihűljön.
Soha nem történik semmi különös.

Vélemény, hozzászólás?