Háló

Megtekintve: 161 alkalommal

Gyakran ismételt kérdések

Mit tegyek, ha gondom akad a regisztrációval, belépéssel?

Győződj meg arról, hogy a belépésnél helyesen írtad be a regisztrációkor megadott adataidat, és kipipáltad a robotra vonatkozó kérdést.
Előfordulhat, hogy a levelezőrendszered a spam vagy a promóciók mappába tette a megerősítő levelet.
Ha semmiképpen nem sikerül regisztrálni vagy belépni, keresd fel a honlaphoz tartozó Facebook közösségi oldalt, és kérj segítséget a javaslatok csoportban, esetleg írj levelet a szerkesztőségnek a szerkeszto@muveszhalo.hu címre.

Hogyan válasszak nevet?

A felhasználóneved bármi lehet, ami megfelel a rendszer követelményeinek. Azonban kérjük, hogy az oldalon teljes nevet használj. Amennyiben ez valamely okból nem felel meg számodra, válassz jól olvasható művésznevet. Az oldal komolyságát rontják a szerző helyett megjelenő nicknevek. Gondoljatok arra, hogy az alkotások esetleg a közösségi oldalak felületein is megjelennek.

Hol találom meg az oldalon a saját adataimat, profilomat?

Két felület is rendelkezésedre áll, hogy kezeld az adataidat. Az egyik a honlap bal felső sarkában található kis óraszerű ikonra kattintva nyílik meg, ott találod a vezérlőpultot. Az adatlap menüpontban tudod beállítani a megjelenő nevedet, és egyéb adataidat. A profilkép megadását nem ebben a profilban javasoljuk.
A másik profilod a honlapon található, a bejelentkezés mellett/alatt található profilom menüpontra kattintva.
Itt is meg tudsz magadról adni adatokat, javasoljuk, hogy itt tölts fel magadról profilképet, és a profilkép alatti kis ikonokkal megnézheted a beküldött műveidet, hozzászólásaidat.

Honnan tudom, ki van jelen az oldalon?

A főoldalakon “Akik most online vannak” dobozban megjelennek a jelenlévők kis profilképei. Ezért is javasoljuk, hogy állítsatok be az oldalon található profilotokban arcképet, vagy rátok jellemző képet.
A profilok mellett megjelenő zöld pötty is az online jelenlétet jelzi.

Hogyan tudok műveket beküldeni?

A Hírek, információk rovatban találsz egy képes útmutatót, amely részletesen bemutatja a beküldés folyamatát.

Hogyan tudok a honlap és a vezérlőpult felülete között navigálni?

A bejelentkezéskor megjelenik egy órára hasonlító ikon a honlap bal felső sarkában. Erre kattintva jutsz a vezérlőpultra. Itt láthatod a beküldésre szolgáló felületet, az egyik adatlapodat, valamint a hozzászólásokat is. Ha a honlapon a Beküldésre kattintasz, akkor is a vezérlőpultra jutsz. A honlapra a szintén a jobb sarokban található házikó ikonnal tudsz visszatérni.

Hol találom meg az oldalon közreműködő tagokat?

A Beküldés menüpont alatt találsz egy szerzőkeresőt. Ha tudod a keresett személy nevét, becenevét, a rendszer megkeresi, majd az Impresszum felületére irányít. Innen ellátogathatsz a szerző profiljára. Az Impresszumban megtalálod az összes regisztrált tagot.

Mi a Facebook oldal célja?

A honlapon nem csak műveket szeretnénk tárolni, hanem közösséget is építünk. Mivel biztonság okokból nincs az oldalon fórum, a Facebook oldalon és a hozzárendelt csoportokban tudunk beszélgetni nem szorosan a művekhez kapcsolódó dolgokról. Információkat, érdekességeket is megosztunk itt. Egyes műalkotásokat is megjelentethetünk ezen a felületen.
Ha az oldalt kedveled, illetve követed, automatikusan részt veszel a működésében.

Milyen elvek alapján dolgozik a szerkesztőség, és dönt az egyes művek besorolásról, megjelenéséről?

A szerkesztőség tagjai sok éve publikálnak internetes oldalakon, néhányan több évtizede is. Képzettségük, tapasztalatuk sokrétű, van közöttük bölcsész, tanár, jogász és egyéb szakember. Egyes kérdésekben a szerkesztőség úgynevezett külső szakértőt, irodalomtörténészt, nyelvészt, teológust, zenészt stb. is bevon a döntésbe. A művek besorolása nem teljesen objektív, emiatt egyes helyzetekben kialakulhat egyet nem értés. Azonban a szerkesztőség minden tagja kompromisszum- és válaszkész, a vitás kérdéseket kezeli.
Irodalomelméleti kérdésekben a Szaktudomány rovatban található írások igazítanak el.

Javasoljuk, hogy a Hírek, információk rovatban található, Fontos információk c. tájékoztatást alaposan olvassátok el. Ha ezek után még marad kérdésetek, tegyétek fel azt a Facebook oldalunkon a Javaslatok csoportban.

Vélemény, hozzászólás?