Háló

Megtekintve: 236 alkalommal
Szerkesztői megjegyzés: Frissítve 2021. 06.23.

Az oldal működése, fontos információk

Az oldal célja

A honlap célja többrétegű. Egyrészt megjelenési lehetőséget biztosítunk azoknak az alkotóknak, akik szeretnék a műveiket megmutatni a közönségnek, másrészt szeretnénk, ha a honlap közreműködői egy meghitt, közös érdeklődésen alapuló közösséget alkotnának. Ehhez minden tag, szerkesztő és közreműködő együttműködése szükséges.

Az idő előrehaladtával szeretnénk a működésünket kiterjeszteni nyomtatott anyagok közreadására, online könyvesbolt és egyéb kulturális események és tartalmak létrehozására.

A szerkesztőkről

A Háló szerkesztősége önkéntesekből áll, munka, család és sok egyéb felelősség mellett dolgoznak a háttérben, kérjük, ezt vegyétek figyelembe a velük való levelezéskor, kérések esetén.

Főszerkesztő az oldalon nincs, a művek megjelentetése a szerkesztők egyéni vagy csoportos döntése alapján történik.

A beküldésekről

Az oldalra művészeti alkotást, pályázati felhívást, film-, koncert- vagy könyvajánlót minden regisztrált tag küldhet, amelyek jóváhagyás után jelennek meg a megfelelő rovatban.

A beküldő felületen ne válasszatok ki kategóriát, azt a művel foglalkozó szerkesztő fogja megtenni. A beküldéshez segítséget találtok a Felhasználói kézikönyv rovatban.

Nem vezettünk be beküldési korlátot, de kérünk mindenkit, hogy egyszerre ne küldjön be háromnál több művet.

Az írások és egyéb beküldések jóváhagyását több szempont figyelembe vételével végezzük (műfaj, téma, terjedelem stb.), így a beküldések megjelenési ideje változó, az azonnali kikerülés és akár több napi várakozás is előfordulhat. Emellett természetesen törekszünk a mielőbbi megjelentetésre.

A beküldött alkotások javítása, törlése

Javasoljuk, hogy többször ellenőrizzétek a beküldendő művet, mielőtt továbbítjátok. Ha később mégis kiderül, hogy valami nem olyan, mint szerettétek volna, egy alkalommal javítást kérhettek a műre az alábbi módon: a művet javított állapotban újra küldjétek be, a címben jelölve, hogy javításról van szó. Ilyen esetben az eredeti mű törlésre kerül, akkor is, ha ahhoz már érkeztek hozzászólások. Ezek átvételére technikailag nincs lehetőség.

A beküldött tartalmak elhelyezése, kategorizálása

A közreműködő, regisztrált tagok művei a következő módon kerülnek fel az oldalra:

Irodalom

– lírai művek

– prózai művek

– drámai művek

– határterületek

Zene

– ének

– zenemű

– klip

– egyéb

Képzőművészet

– festmény

– rajz

– fotó

– iparművészeti mű

– egyéb

Természetesen lehetőséget biztosítunk ennek megfelelő rovatban szaktudományos művek (esszék, dolgozatok stb.), publicisztikai művek megjelenésére is.

Az oldalon bevezettünk egy könnyedebb, nem feltétlenül művészeti célú aloldalt, a Kreatív hobbit. Ide olyan érdekességeket várunk, amelyek foglalkoztatnak titeket, bennünket, amelyekkel foglalkozunk szabadidőnkben. Ilyenek lehetnek képeink, ételeink, barkácsolt munkáink, de akár receptek, baba-mama ügyek, politikamentes közéleti meglátások, kisállatok, egyéb hobbik.

A beküldött műveket az oldal négyes osztásának megfelelően a szerkesztőség vizsgálata és döntése után helyezzük el.

A Kiállítóterem kategória az esztétikai gyönyörködtetés helye. Ezzel találkozik az oldalra érdeklődőként belépő vendég, ez az a hely, ahová a műalkotások adta esztétikai élmény igazi felüdülést nyújthat mindannyiunknak.

Az Alkotóterem felületére helyezzük azokat a műveket, amely művek alatt hozzászólásban igazi kreatív alkotómunka alakulhat ki. Itt kérdéseket tehetünk fel egymásnak, javasolhatunk, megfogalmazhatunk építő kritikát, támogathatjuk egymást ötletekkel, változatok megbeszélésével. Az esetleges nyelvhelyességi, helyesírási hibákat kijavíthatjuk egymás segítségével.

Ezeket a műveket nem minősítjük színvonaltalannak, csupán nem tartjuk késznek, továbbgondolási lehetőséget biztosítunk hozzá. Alapos munka és meggondolás után ezek a művek is a kiállítóterembe kerülhetnek.

Azokat a műveket, amelyek szárnypróbálgatások, kezdemények, még kezdetleges állapotban lévő szövegek, az Összes mű oldalon jelenítjük meg, természetesen itt is van lehetőség a segítő szándékú hozzászólásokra, javítási lehetőségek megvitatására.

Hozzászólások

Kérünk minden kedves közreműködő tagot, hogy a véleményüket bátran írják le a művek alá! Sokszor egy bizonytalan alkotónak éppen ez ad lökést arra, hogy tovább foglalkozzon a művel. Másrészt az alkotó visszajelzést kaphat arról, hogy a mű hogyan találkozott a befogadó értésével, igényeivel.

A hozzászólásoknak motiváló és támogató ereje van, nem beszélve a közösségépítő szerepükről.

A hozzászólások lehetőleg ne a szerző személyéről, hanem a műről szóljanak, bár ez időnként csak együtt működik. Igyekezzünk a konstruktív megszólalásokra, célunk semmiképpen ne a másik kioktatása, megszégyenítése legyen, figyeljünk a stílusra, a szavak megválasztására!

Köszönettel: a szerkesztőség

Vélemény, hozzászólás?